Werkwijze van CarbonScore

Nieuws

CarbonScore helpt bedrijven systematisch hun CO2-uitstoot te meten en te verminderen. De werkwijze van CarbonScore is gestructureerd en efficiënt. CarbonScore maakt gebruikt van geavanceerde software die het gehele proces beheert, van data-invoer tot rapportage.

Een gezamenlijke werkomgeving wordt opgezet via Microsoft Teams, waardoor realtime samenwerking mogelijk is. Vervolgens wordt de klant verzocht een bedrijfsspecifieke datalijst in te vullen met gegevens over energieverbruik, transport en productieprocessen. Na ontvangst worden deze gegevens verwerkt in het CO2-calculatieplatform.

CO2-rapportages voor EcoVadis en ImpactBuying

Voor rapportages zoals EcoVadis en ImpactBuying gebruikt CarbonScore de gegevens uit het platform. Naast CO2-data zijn er ook bedrijfsgegevens, certificaten, en beleidsdocumenten nodig. In samenwerking met de klant worden deze gegevens verzameld. Indien nodig helpt CarbonScore bij het opstellen van de benodigde beleidsdocumenten.

Deze gecombineerde data stelt de klant in staat om volledig ingevulde rapportages te leveren. Zo voldoet de klant aan de vereisten van EcoVadis en ImpactBuying.

Emissiereductiedoelen en SBTiEmissiereductiedoelen CarbonScore

Voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen verminderen, is het opstellen van SBTi-doelen essentieel. De SBTi (Science-Based Targets initiative) stelt strikte eisen aan CO2-data. De CarbonScore-software verwerkt deze gegevens conform het GHG-protocol, zodat ze voldoen aan Europese regelgeving. In samenwerking met de klant worden de SBTi-doelen bepaalt en zorgt CarbonScore ervoor dat ze up-to-date blijven.

Door deze nauwe samenwerking is de klant altijd op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen van hun SBTI-doelen.

Conclusie

CarbonScore biedt een complete oplossing voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen meten, rapporteren en verminderen. Onze gestructureerde aanpak en software helpen bedrijven om hun duurzaamheidsdoelen effectief te bereiken, met ondersteuning bij CO2-rapportages en SBTi-doelen.

Benieuwd naar wat CarbonScore voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Recente artikelen

Duurzaamheid in Rotterdam

Duurzaamheid in Rotterdam

Duurzaamheid in Rotterdam: een frisse start met burgemeester Schouten en innovatieve projecten Gisteren op de ‘Dag…
EUDR uitgesteld

EUDR Uitgesteld

Wanneer de Europese Commissie het voorstel goedkeurt, wordt de EUDR uitgesteld. De Europese Commissie kan de implementatie…

Jumbo’s SBTi-verwachtingen

Jumbo neemt belangrijke stappen richting duurzaamheid door de integratie van het Science Based Targets initiative (SBTi).…